Bonjour Chef,
Na 4 mooie jaren gaat onze geweldige Chef per 01 september helaas vertrekken. Ben jij onze nieuwe Chef-kok, welke met jouw kooktechnieken iedereen verliefd maakt?
Bistrot Le Nord voert een Frans georiënteerde keuken, en met invloeden van andere. Dagelijks gezellig druk met gemiddeld 50 dinergasten + lunch en borrel. l’Ouest heeft een shared dining kaart en is vooral in het weekend druk met dagelijks 80 gerechtjes om te delen tijdens borrel en diner. l’Ouest is sinds 06 juli ’22 weer open na 2 jaar gesloten te zijn geweest door een brand en Corona. De menukaarten wisselen meerdere keren per jaar. Beide keukens zijn van hogere kwaliteit, huisbereid en met verse ingrediënten. Waar gewenst voeren we de trends als lokaal, biologisch, vegetarisch etc.
JIJ VERDIENT DIT, want je bent goed in je werk:
- Zeker een goed salaris, want jij verdient dat!
- Stabiliteit en inkomen ook tijdens een eventuele lockdown, samen zijn we sterk
- Afwisselende uitdagende baan in een gemotiveerd, professioneel en vooral in een leuk team, want dat vinden wij belangrijk
- Een werkplek waar ontwikkelingen en doorgroeimogelijkheden zijn, want er moeten wel uitdagingen zijn
- Meebeslissen in de bedrijfsvoering, want ook jouw mening is belangrijk bij ons
- Werken met mooie producten van de betere leveranciers, want jij wil trots zijn op wat je doet
- Werken met goede faciliteiten in een professionele omgeving, want je moet wel gewoon lekker goed je werk kunnen doen
- Contract met vast dienstverband mogelijk bij goed geleverde prestaties, omdat ook jij zekerheid wil
- Een 4 daagse werkweek is mogelijk, heb je 3 of vrije dagen per week!
- Met een regelmaat dagen in het weekend en met feestdagen (met Kerst en O&N zijn we niet geopend) vrij zijn is mogelijk, genieten van het leven met familie en vrienden vinden wij belangrijker
- Jij bepaalt je werkrooster en je vrije dagen, want jij bent verantwoordelijk
- Reiskostenvergoeding en een parkeervergunning op onze kosten, voor je comfort
- Elke week een goedgevulde enveloppe met tip, een goede extra beloning van onze gasten geeft je nog meer waardering
- Gesponseerde trainingen en cursussen om jezelf nog verder te ontwikkelen, hoe meer jij kan hoe gelukkiger iedereen wordt
- 1x in de 2 maanden met collega’s elders een inspiratielunch, samen aan nieuwe ideeën werken
- Budget voor kookboeken en workshops, want jij wil je grenzen verleggen
- Andere secundaire extra’s welke het werkplezier verder verhogen, want we willen dat je fluitend naar je werk komt én met een glimlach naar huis gaat
- Ondersteuning in buiten werkgerelateerde zaken, bv het verkrijgen van gewenste woonruimte, want wij weten dat de huidige markt onbegrijpelijk is
Wij zijn een professioneel, betrouwbaar en stabiel bedrijf, wat graag de afspraken nakomt. Wij luisteren en houden goed rekening met de wensen van onze medewerkers. Want het hele team is het hart van ons bedrijf. Waarin we ons flexibel opstellen, ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling en waar gewenst jou willen blijven uitdagen. Graag gaan we met jou in gesprek oa wat joúw gewenste arbeidsvoorwaarden en andere wensen zijn.
Wat gaan we doen:
Als Chef-Kok ben je eindverantwoordelijke voor de keukens van LE NORD en L’OUEST. Bij Le Nord werk je met een dagelijks team van 3 koks en bij l’Ouest 1 á 2. Je zorgt dat deze 2 keukens (l’Ouest vooral op afstand) zowel in kwaliteit als op cijfergebied goed functioneren. Je delegeert op een prettige en gestructureerde manier de werkzaamheden, zowel operationeel als in backoffice zaken. Jij zorgt voor een unieke ervaring voor gast en collega. Waarin je de gasten verrast met de hoge kwaliteit van onze gerechten, zowel in smaak als in opmaak. En je begeleidt jouw 6 professionele collega’s in de keuken om deze prestaties te behouden. Je hebt contact met leveranciers en draagt eventueel nieuwe aan. Je houdt de MEP en voorraad op peil en je beperkt het bederf met slimme invullingen. Je houdt de marges in stand en begeleidt HACCP. Je stelt verbetering voor en hoe je dit wil gaan uitvoeren. Je zorgt voor de gewenste voldoening bij gasten, collega’s én jezelf. Jij maakt er een geslaagde dag van voor iedereen inclusief jezelf.
Naast de operationele uitvoering ben je (mede)verantwoordelijk voor:
- Het maken van recepturen, inclusief kostprijsberekening
- De MEP, voorraad en de inkoop, inclusief verbetering assortiment/ leveranciers
- Waarborgen van uitstekende kwaliteit en uitstraling
- Aansturing en inwerken van het keukenteam
- Het maken van het keukenrooster
- Het functioneren met collega’s te bespreken om hen en bedrijven nog beter te maken
- Personeelskosten en productmarge beheersen
- Meedenken en verbeteren van bedrijfsprocessen
- Het oplossen en voorkomen van klachten en defecten
Uiteraard doe je dit niet alleen maar met een compleet gemotiveerd team.
Je werkt samen en hebt verantwoordelijkheden met diverse andere leidinggevende:
- Je geeft leiding aan de souschef, circa 5 zelfstandigwerkende koks en de spoelkeuken
- Bedrijfsleider, assistent-bedrijfsleiders en diverse floormanagers, waardoor er een goed onderlinge communicatie is en het geheel op rolletjes verloopt
- Ervaren hospitality manager (van origine chef-kok), welke meewerkt achter de schermen en waar nodig ook jou ondersteunt, adviseert, klankbord, werk uit handen neemt, etc
- Vinologen van de wijnwinkel, welke met je sparren over wijn spijs. En waar je eventueel wijnen mee proeft, selecteert en eventuele uitleg en training van kan krijgen voor jezelf en/ of team. Als je daar interesse in hebt.
- Marketing en grafische afdeling, welke bedrijven ondersteunen in onderhoud websites, visuals, lay-out menukaarten, fotografie en natuurlijk Social Media
Wat we van je vragen:
- Minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring in professionele keuken
- Je kan collega’s aanspreken op verbeteringen en complimenteren op goede prestaties en kan begeleiden op afstand, je bent een teambouwer
- Je bent proactief, hebt oog voor detail, werkt netjes en kan goed werk delegeren
- Kennis van en ervaring met bedenken van nieuwe gerechten en bijhorende ingrediënten welke bij onze horecabedrijven passen
- Goed met calculaties, keukenmarges en controle hiervan tbv goed keukencijfer
- Ervaring in leverancierscontact incl prijsonderhandeling
- Bij voorkeur beschikbaar per september ’22 maar ander moment is bespreekbaar
BONUSPUNTEN:
- Bedenkt originele/ trendy recepturen of maakt zelfs kookboeken
- Talent in fotografie van eten en sfeer
- Social media bedreven
- Wijn en/ of bierkenner, icm spijzen
- Heeft 2 rechter handen
- Heeft groot netwerk in horeca (Rotterdam)
- Is goed met tekst en cijfers